• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

כשנשאר אור במקרר

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ז ניסן תשע"ב
שאלה
לרב שלום, הוצאת התקע והחזרתו אינו פיתרון ראוי, כיוון שבדלת המקרר נמצאים גופי חימום שאם הוצאת התקע (שהוא מוקצה בפני עצמו) ינותק החשמל מגופי החימום (שמונעים הצטברות מים על הדלת) ויחודש עם חיבור התקע מחדש. נראה לי שאם מישהו יפתח את הדלת בשוגג במיוחד שיש הרבה אנשים מבני הבית ושאינם מבני הבית יש להשאיר דלת פתוחה, ובמידת הצורך להעביר למקרר של השכנים או להעביר לפריזר שממשיך לפעול כרגיל.
תשובה
שלום רב: יש סוגים שונים של מקררים. יש מקררים שאין בחיבור לחשמל פעולה ישירה . בנוגע למוקצה כתבתי לעשות זאת בשינוי שלא נאסר בטלטול מוקצה. יישר כוח
שאלות שנשאלו על שאלה זו: