• יום החתונה

תאריך חתונה

הרה"ג יעקב אריאל

ב שבט תשע"ב
שאלה
כבוד הרב שלום, אנחנו רוצים להתחתן אחרי יז בתמוז אנו ספרדים, רציתי לדעת אם אפשר להתחתן בתאריך זה בגלל שזאת תקופת בין המצרים.אבל לפי מה שאני יודע התקופה של בין המצרים אצל הספרדים מתחילה ב-א’ באב עד אחרי ט’ באב לפי התאריכים זה יוצא 20-29/7. אודה לך על תשובתך. תודה רבה,
תשובה
בין המצרים מתחילים בי"ז בתמוז. יש מן הספרדים שבכל זאת מתירים להתחתן עד ר"ח אב אך יש שאוסרים. תבררו אצל רבני עירכם מה המנהג. כמו"כ תפנו לרבנות בעירכם בה תירשמו ותבררו מה המדניות שלה. אגב מדוע לחכות כל כך הרבה זמן אפשר להתחתן הרבה לפני כן? שיהיה בשעה טובה ובהקדם.