• שאלות כלליות

מכנסיים מתחת לחצאית

הרה"ג דוב ליאור

י"ח אדר תשע"ב
שאלה
ראיתי שהרב כתב שהוא לא תומך בלבישת מכנסיים מתחת לחצאית לבנות ושעדיף ללכת עם חצאית אטומה. אבל לפעמים יש מצב (בטיולים וכד’) שהולכים עם חצאית אטומה אבל היא יכולה להתנופף וגם זה יותר נוח ללבוש מכנסיים מתחת. אז גם במצבים כאלה זה אסור? ועוד שאלה- בקריאת התשובות של הרב אני מוצאת הרבה פעמים "אין זה ראוי" או "אני לא חושב" - האם זה אומר איסור מוחלט בכל המקרים שהרב כותב ככה?
תשובה
1. במקרה כזה יש ללכת גם עם מכנסיים. 2. זה לא איסור מוחלט. ראוי לכתחילה לנהוג כך. זה לא ממש אסור אבל לא ראוי להתנהג כך.