• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

אובדן עובר ואמונה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב ניסן תשע"ב
שאלה
שלום רב, 1. לפני כשנה איבדתי תינוק בחודש חמישי לעוברות. אמנם אני יודעת שזה נראה מגוחך כי הרי הוא טרם נולד ולא ממש הכרתי אותו, אבל בשבילי זה היה אובדן של ממש, של מישהו חי ונושם. ההפלה היתה לידה של ממש, כואבת בצורה לא נסבלת ( ואני יודעת ללדת בלי אפידורל לידות קשות וארוכות ) עד כי שאלתי את נפשי למות, ובסוף באמת כמעט הלכתי לעולמי.. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת ילדים ו2 ילדיי באו ממש לא בקלות ולקח לי המון המון זמן לצאת מתחושת האובדן ולהתחזק. נתתי שם לתינוק ומבחינתי היו לי 3 ילדים ולא 2 .. 3 דברים חיזקו אותי מעל הכל וברשותך אשתף: 1. בני הבכור בן ה6 שאל אותי כמה זמן לאחר מכן " אמא מה יש לך? את עצובה? עניתי לו "כן" אז הוא אמר שהוא לא עצוב, כששאלתי למה, הוא ענה " כי ככה כתוב בתורה".. 2. בהזדמנות דומה אחרת הוא אמר לי שהוא לא עצוב כי הוא יודע שיפגש איתו בתחיית המתים וזה ממש עוד מעט...ובאמת בדקתי אח"כ את העניין והסתבר לי שאכן משבוע 12 קמים בתחיית המתים... 3. קראתי באיזה מקום שהנשמות האלו שלא נולדו הם בעצם נשמות של צדיקים שבאו לתקן רק דבר קטן מאוד ולכן לא נולדו כי בעצם סיימו את תיקונם. זה שימח אותי מאוד לדעת שאם זה אכן כך זכיתי בילד צדיק... היום ברוך השם אני במקום אחר ועם זאת כשהתקשרו אליי מאחת הישיבות כדי שאתן שמות של אנשים שנפטרו על מנת שיעשו יום לימוד מיוחד ביום פטירתם לעילוי נשמתם ולתיקונה - נתתי גם את שם בני... ( על אף שלא נולד! ) יום פטירתו לידתו מתקרב ( יט אדר א, על אף שאני יודעת שנפטר קודם ללידתו, אז התאריך לא נכון ) ופתאום אני חושבת לעצמי וזו בעצם שאלתי לרב : 1. אולי זה לא בסדר? 2. אם זו אכן נשמה של צדיק שבאה לתיקונה הרי שאין עניין ביום לימוד שכזה לעילוי נשמתו ובקיצור אני לא יודעת מה לעשות. האם להתקשר לבטל את שמו בישיבה? 3. למה ה’ ניסה את אברהם בניסיונות? הרי הקב"ה בוחן כליות ולב והוא יודע מי זה אברהם ומה בליבו, לשם מה היה צריך לנסות אותו ולא סתם לנסות אלא ב10 ניסיונות וכל אחד קשה מקודמו. ולמה נחה דעתו אחרי 10 ניסיונות ולא אחרי 15 למשל? תודה רבה רבה ופורים שמח.
תשובה
מה שהיה היה. כעת עליך לפנות אל העתיד להתמסר לילדיך להיות בשמחה. ולשכוח את מה שהיה. ואם תעשי כך תזכי לחיים טובים ולעתיד טוב.