• כל השאלות

הקפדה שעלולה לגרום לאובדן

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ה ניסן תשע"ב
שאלה
שלום הרב, לאחרונה קרה לי ולא בפעם הראשונה שאדם שנפגעתי ממנו וכעסתי עליו בלב (בלי לומר לו) על עניין מסויים, ולא באופן חד פעמי- חווה אובדן משפחתי קרוב. אני חוששת שמא להקפדה עליו היה חלק בעניין ומרגישה אשמה וכעס על עצמי על שלא הצלחתי לדון לכף זכות. כמובן שלא רציתי שחלילה יקרה לו דבר רע, ועדיין התחושה שלי קשה, אני מתביישת בעצמי על הכעסים. אבל מרגישה שלא מספיק כואב לי על מה שעשיתי, ושאם אכן יש לי חלק בדבר- היה צריך לכאוב לי הרבה הרבה יותר. מה עלי לעשות? איך נכון להתייחס לזה?
תשובה
קשה להניח שבגלל הקפדתך קרה הדבר. ולכן אין את צריכה לחוש כי את הגורמת. אך כמובן לא ראוי להקפיד ולכעוס באופן מופרז. ואשרי הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים