• שבת ומועדים
  • קטניות

התרת נדרים על קטניות בפסח

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ח אדר תשע"ב
שאלה
שבוע טוב, אני חוזרת בתשובה בערך 9 שנים ואני אשכנזיה אך נוהגת לפי הספרדים.בתחילת התשובה לא היית אוכלת קטניות בפסח מכיוון שידעתי שאסור לי בגלל שאני אשכנזיה (לא ידעתי בהתחלה להגדיר ע"פ מה אני נוהגת:ספרדים\אשכנזים, רק לאחר זמן מסויים התחלתי לקבל על עצמי לנהוג ע"פ מנהגי עדות המזרח מסיבות שונות). בשנים האחרונות התחלתי לאכול קטניות מכיוון שהבנתי שאם אני נוהגת לפי מנהגי עדות המזרח בהכל אז מותר לי לאכול קטניות בפסח. האם אני צריכה לעשות התרת נדרים על קטניות בפסח? תודה רבה.
תשובה
לא הבנתי את משמעות המשפט "אני נוהגת כספרדים", כיצד נהפכת להיות ספרדיה?