• שאלות הלכתיות כלליות

קפיצה לתרגיל באמצע תפילת עמידה

הרה"ג דוב ליאור

י"ז אייר תשע"ב
שאלה
שלום רב, אני לוחם בכיתת כוננות באחד מישובי יו"ש, מידי חודש נערך לנו אימון כלשהו. ישנם מצבים שאני יכול למצוא את עצמי "מוקפץ" לתרגיל שאני בעיצומה של תפילת עמידה, האם מותר לי לקפוץ בעיצומה של התפילה או שעליי לסיים את התפילה?
תשובה
כיוון שבזמן ההקפצה אתה יודע אם זה תרגיל או אירוע אמיתי, לכן במקרה של תרגיל נראה שאסור להפסיק תפילת עמידה. צריך להודיע מראש למפקד, שבמקרה של הקפצה באמצע תפילה אתה תאחר בכמה דקות. שידע שאתה לא מאחר בגלל בטלנות אלא בגלל שיש מניעה הלכתית שאי אפשר לעצור באמצע שמונה עשרה.