• איך ומה להחליט?

קשר בדילמה- דחוף !!

הרב אוריאל טויטו

כ"ד אייר תשע"ב
שאלה
שלום וברכה, תודה רבה על עבודת הקודש והעזרה הגדולה. אני יוצאת עם בחור כמה חודשים.יש בנינו התאמה והמון דברים משותפים. המנטליות והאידיאלוגיה, אורח חיים וכד´ מאוד דומים. בחור טוב,מידות טובות ולב טוב.הוא מאוד מכבד מעריך ואוהב אותי,ואם זה היה תלוי רק בו היינו כבר נשואים. לי היו חששות ולבטים תמיד ..אני מפחדת שאני ´קופצת למים´ מהר מידי..הוא הבחור הראשון בשבילי.תמיד יש לי מחשבות שאולי יש משהו יותר טוב?למה לא לנסות עוד בחוץ?הרי אני לא יודעת בכלל..ולא מכירה..(כל חיי הייתי בחברה נפרדת-אולפנה, תנועה נפרדת, שירות לאומי נפרד..)הכל נפרד..אני חושבת שקשה לי להחליט מאחר ואני לא מכירה משהו אחר..למרות שהבחור איתו אני יוצאת ,כיף לי איתו ויש לנו קשר מאוד מיוחד.הבנה הדדית,תמיכה,תקשורת תקינה וטובה וכו´ והמורכבות היותר גדולה,שמפריעה לי להתקדם בקשר ולהחליט היא שבתחילת הקשר איתו הציעו לי בחור אחר ולצערי הראו לי תמונה שלו..ואני אומרת לצערי כי היא תקועה לי בראש ומפריעה לי להתקדם בקשר הנוכחי..תמיד אני אומרת לעצמי(ברגעי נחיתות רגשית בקשר הנוכחי) אולי הבחור ההוא יהיה יותר מתאים לי?אולי אני צריכה לנסות איתו כדי להיות בטוחה? אני יודעת שזו מחשבה מאוד מוטעת מהשורש שלה.אבל אם זה מה שיעזור לי להחליט, ולהיות בטוחה, למה לא? אני מפחדת שכל חיי אתחרט שלא ניסיתי עוד,או שמיהרתי מידי.ואולי אני מתחתנת עם הבחור הטוב והראשון שיצאתי איתו...החששות והלבטים לא עוזבים אותי.. דבר נוסף,עשיתי הפסקה בקשר,כרגע אנחנו בהפסקה(כדי להיות החלטתית וכנה עם עצמי וכמובן גם איתו) טוב לי איתו,אבל גם טוב לי בלעדיו..וזה עוד דבר,אני יכולה לחיות בלעדיו, הוא חסר לי מאוד..אבל אני יכולה להמשיך בחיי בלעדיו אני חושבת...יכול להיות,שאני לא אוהבת אותו מספיק?איך אדע אם אני אוהבת אותו בכלל?אין לי למי להשוות (ב"ה) אבל עדיין,זה מקשה עליי את ההחלטה.. לפעמים אני יושבת לידו ושואלת את עצמי, למה אנחנו עדיין לא נשואים?ולפעמים יש לי נחיתות רגשיות שמאוד מחזירות אותי אחורה,ואז אני אומרת לעצמי בפגישה "מה אני עושה פה?"..זה מפחיד אותי,כי מה יהיה אחרי חתונה?? מצד אחד אני מאוד רוצה להייעץ עם רב טלפונית אבל זה מאוד קשה לי.אז באמת ששפכתי את ליבי בכתב ואשמח לעצה ולהכוונה . .מבחינת כל ההתאמה..שיכלית,מידתית וכד´ יש סימן וי..אבל הרגש לא שלם בכלל..לכן אשמח לשמוע את דעתו של הרב בעיניין. אשמח לעזרה תודה רבה מראש!!! (* חשוב לציין ששנינו בני 21 )
תשובה
שלום לך, החשש הראשון שאת מעלה בדבריך, כאילו בגלל שהוא הראשון אולי את ממהרת כי יתכן ויש אחרים מתאימים יותר - הוא חשש שוא. אם הוא מתאים לך טוב לך איתו, ואת יוצרת איתו חיים שלמים וטובים, מה פריע לך שגם עם אחרים היית יכולה לבנות זוגיות טובה, סוף סוף זה מה שיש לך. מה גם שיש כאן גם סיכון שאם תעזבי אותו כדי לבדוק מישהו אחר - יתברר שההוא מהתמונה אולי נראה יפה, אבל לא מתאים לך, ואז תשארי בלי זה ובלי זה. בנוסף, הרי איך לכך סוף, תמיד תרגישי שאולי אם תבדקי עוד תגלי משהוא עוד יותר מתאים - גם אם תצאי עם חמישה בחורים מי אמר שהשישי לא יותר טוב? ואם כך לעולם לא תנשאי. אולם נראה לי שעצם התחושה הזו שלך מלמדת על בבעיה בקשר שלך עם הבחור שאיתו את יוצאת. אם היה לך טוב איתו, לא היה מפריע לך שלא יצאת עם אחרים. כשהלב מלא, לא נישאר בו מקום לחששות כאלה. כשיש חששות כאלה זה סימן שמשהו חסר גם בקשר הנוכחי. אני מציע לך במקום לבדוק אם יש אחרים שמתאימים לך, לבדוק אם זה שאת יוצאת איתו כעת מתאים לך. הדרך הטובה לך, לדעתי, היא לחדש את הקשר מתוך מטרה לחוות זוגיות, שיהיה לכם כיף ביחד ונעים. לא בשביל לבחון את ההתאמה שלכם, אלא כדי ליצור זוגיות מהנה וטובה. לפעמים מרוב בדיקות וחששות לא חווים חוויה של זוגיות אמתית, ואז הקשר חסר. נסו ללכת למקומות שנעים לכם להיות בהם, לעשות דברים שיצרו משהו ביניכם - אם לאחר זמן אכן תרגישי שטוב לך ואת רוצה להמשיך, מה טוב. אם תראי שאת לא מצליחה ליצור איתו זוגיות מהנה - יש לשקול שוב את הקשר איתו, בהצלחה