• שאלות כלליות

לבישת שני בגדים יחד

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אב תשע"ב
שאלה
לבישת בגד דין לבישת בגדיו והילוכו (ש"ע או"ח סימן ג´, סעיף ה´) יזהר מללבוש שני בגדים ביחד, משום דקשה לשכחה. היה לי ויכוח בזה עם אדם שטען שהכוונה שהאזהרה היא רק לא ללבוש בגד בתוך בגד כגון: כיפה בתוך הכובע, אני טענתי שהאזהרה היא גם לא ללבוש באותו פרק זמן 2 בגדים ביחד כגון: הכנסת הרגל למכנסיים, יחד עם הכנסת היד לשרוול החולצה, כלומר הויכוח בינינו הוא על מה שכתוב: ביחד, האם הכוונה בגד בתוך בגד בדוקא ותו לא, או הכוונה ביחד, היא גם לאותו פרק זמן, הוא אשר אמרתי לעיל, שלובש מכנסיים ותוך כדי לובש גם חולצה ? מה דעת הרב ?
תשובה
זה לפי הפנימיות. ונראה שגם מכנסיים וחולצה אין ללבוש יחד. אבל להיות לבוש בשני זוגות מכנסיים או גרביים אין בעיה.