- הלכה
- שאלות כלליות
תנור שבושל בו כבד
שאלה
ברצוני לשאול גבי כבד שנצלה בתנור ובטעות חלק מהכבד נפל מהרשת ונוגע בתחתית שבו מים וציר. האם כל החתיכה מפעפעת ונאסר כל החתיכה או שיש להסתפק רק בקליפה? שאלתי היא גם מצד לחשוש לדם שפירש מהאי גיסא להאי גיסא וגם מדין בישול שלכאורא אוסר גם מה שמחוץ לרוטב. והשאלה היא גם למחבר וגם לרמ"א.
תשובה
החתיכה שנמצאת בתוך הציר נאסרת, עם קליפה מעליה. דין זה הוא גם לדעת המחבר וגם לדעת הרמ"א (סימן ע"ג). הנגזר מכך - כשמניחים את הכבד להפשרה, צריך להפשירו בכלי פתוח או על גבי רשת, על מנת שלא יווצר מצב שהכבד ישהה שיעור מעת לעת (24 שעות) ויהיה לו דין כבוש כמבושל.

למי להאמין בכשרות?
הרב דוד חי הכהן | י"ז אלול תשפ"ג
לסמוך על קצביה ללא הכשר
הרבנות הראשית לישראל | י"ג אלול תש"פ
לגעת במאכל טרף
הרב בנימין במברגר | י כסלו תשע"א

קולות בקטניות בפסח
הרב אליקים לבנון | א ניסן תשפ"ג

הרב יוסף דהאן

הכשרות במקרא
י"א ניסן תשס"ב

כשרות תרופות
י"ט אדר תשס"ב

הכשרת מחבת
ד שבט תשס"ב

טבילת כלים
י"א ניסן תשס"ב

ציור לשם הנאה בחול המועד
הרב שמואל אריאל | ט"ו תשרי תשע"ו
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז
ארבעת המינים
הרבנות הראשית לישראל | י"ד תשרי תשע"ה

שימוש בבינה מלאכותית יוצרת לפסיקה
הרה"ג יעקב אריאל | י"ג תשרי תשפ"ד

בהמשך לתשובתו של כבוד הרב בעניין תפילין בחול המועד
הרב עזריה אריאל | ט"ז תשרי תשפ"ד
שאלות בעניין שיעור כזית
הרב דניאל קירש | י"ג תשרי תשפ"ד
