• עובד ומעביד

ימי מחלה שלא השתמשתי בהם

כולל דיינות פסגות

ז אב תשע"ב
שאלה
שלום רב! אני עובדת בעבודה זמנית ומגיע לי ימי מחלה שעדיין לא השתמשתי. האם מותר לי לא להגיע בימים אלו לעבודה ולהביא אישור רופא או שיש כאן גזל? זה משנה אם אני בתחילת הריון והנסיעות הארוכות לעבודה קצת יותר קשות לי, למרות שאם לא היה לי את ימי מחלה נראה לי שהייתי מגיעה כרגיל לעבודה. תודה!
תשובה
שלום רב "אדם בריא אינו רשאי להוציא אישור רופא ע"מ לקבל תשלום על ימי מחלה מב' טעמים: א. חשש גזל מביטוח לאומי, שהרי ימי מחלה אינם ימי חופשה ומיועדים דווקא לאדם שאינו מגיע לעבודה מחמת מחלה. ב. אסור לומר דבר שאינו אמת לרופא מצד "מדבר שקר תרחק". מ"מ, אם יש חולשה וקושי להגיע לעבודה, אפשר להגיד זאת לרופא ולהביא אישור, ואין כאן חשש גזל, ואין זה משנה שאלו לא היה ימי מחלה היית מגיעה לעבודה, כל טוב הרב משה רוזנס