• שאלות כלליות

עוני יכול להיות גם רוחני

הרב בנימין במברגר

י"ד אב תשע"ב
שאלה
אני יצאתי מתוך נקודת הנחה שהמושגים "עוני" וכן "עושר" שייכים גם ברוחניות, כך למשל שמעתי הסבר על המימרא "הזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה" שלפעמים יכולה לצאת תורה דווקא מאנשים שגדלו בבית שאינו של תורה. אם כן חוזרת שאלתי למקומה, במקום אחד נאמר שמעוני רוחני או גשמי יכולה לצאת תורה, במקום אחר נאמר שעוני רוחני או גשמי גורר אחריו עוני רוחני או גשמי.
תשובה
פשט הדברים מדבר על עניים ממש. מי שרוצה לדרוש את המשפטים שלא כפשט צריך להסביר גם את שאלתך.