• ברכת הטוב והמטיב ושהחיינו

ברכת שהחיינו להולדת הבת

הרב יצחק בן יוסף

י"ז אב תשע"ב
שאלה
שלום רב, לפני כחודשיים וחצי נולדה לי בת בשעה טובה.היום אני עושה מסיבת זבד הבת. שאלותיי: 1. מה מברכים על הולדת הבת, ברכת שהחיינו או הטוב והמטיב? 2. האם ניתן עדיין לברך (עברו חודשיים וחצי מהלידה)? תודה ויום טוב אבי
תשובה
מזל טוב , תזכו לגדלה לחופה ולמעשים טובים. על הולדת הבת כתב המשנה ברורה (רכג,ב) שרואה אותה לראשונה מברך שהחיינו. ויש שכתבו שאין מברכים כלל. האדם השמח יכול לברך לא פחות מרואה חבירו שאוהבו ושמח בראייתו. לאחר חודשיים וחצי לכול הדעות אין מברכים .אך אפשר א. לברך ללא שם ומלכות. ב. לברך שהחיינו על בגד חדש ולכוין על הולדת הבת. ג. לכוין בברכת הטוב והמטיב בברכת המזון על הולדת הבת.