• תפילת נשים

להתפלל בשביל אדם אחר

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אלול תשע"ב
שאלה
שלום הרב, ראיתי שחברה שלי מתפללת 3 תפילות ביום ושאלתי אותה למה היא מתפללת שלוש אם היא חייבת רק 1? היא ענתה לי שהיא מתפללת תפילה 1 בשביל עצמה אבל את 2 התפילות האחרות היא כאילו מקדישה לבנות בכיתה שלה שלא מתפללות שזה יחשב להן כאילו הן התפללו תפילה 1.. זה באמת תקף מבחינה הלכתית? כאילו זה באמת יחשב להן כאילו הן התפללו?
תשובה
לא שייך להתפלל בשביל מישהו. בציבור מצינו ששליח ציבור מוציא את האנשים שאינם יודעים להתפלל, אך באופן פרטי לא שייך להתפלל בשביל מישהו אחר. ניתן להתפלל על מישהו, אך לא בשביל מישהו.