• שבת ומועדים
  • ספר דברים

פרשת השבוע

הרב רפאל וסרטיל

ט מרחשון תשע"ג
שאלה
למדתי פעם שבתורה כתוב רק על גמל שפן וארנבת שמעלים גרה. בשבוע שעבר למדתי שגם הקנגורו מעלה גרה, כיצד מיישבים זאת?
תשובה
לשואל שלום, בעבר ראיתי התייחסות לשאלה זו בקונטרס הנקרא "דע את האמת", וכך נאמר שם: גדולי הביולוגים של אוסטרליה, שם מצוי הקנגרו, כגון פרופ'IAN HUME בספר שכתב ב-1999, כתבו שאין הקנגרו מעלה גירה כלל אלא רק לועס מאכלו לעתים לצדדים, ויש לקנגרו תופעה הנקראת בשם merycism שהיא החזרת האוכל מהכרס לפה, אך לא למטרות של תזונה כלל - לפעמים בשביל לפלוט אותו מהפה, ולפעמים בשביל לבלוע מחדש ללא לעיסה, ולפעמים בכלל אינו מעלה מזון מהכרס במשך תקופה ארוכה. בברכה נאמנה רפאל