• אכילה מחוץ לבית

ירקות חיים במסעדה לא כשרה

הרבנות הראשית לישראל

כ"ד אלול תשע"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב. האם מותר לאכול ירקות חיים חתוכים במסעדה לא כשרה בחו"ל?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה קיימים שני חששות: א) שחתכו בסכין שנשארו עליה שומן לא כשר והוא נדבק בירקות. ב) כאשר חותכים ירקות חריפים כגון: בצל, שום וצנון גם שהסכין נקי ולא השתמשו בו 24 שעות הירקות מקבלים את טעם הטרף הבלוע בסכין. לכן אין לאכול ירקות חתוכים אלא אם כן ברור שחתכו בסכין נקי שמשתמשים בו רק לירקות ולא לחיתוך נקניק. בברכה הרב חגי בר גיורא