• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

העולמות העליונים

הרב דוד חי הכהן

ה מרחשון תשע"ג
שאלה
ר’ חיים מוולוז’ין אומר שהאדם בעולם הזה מחייה את העולמות העליונים. כמה שאני הבנתי העולם הזה, החומרי, עם כל גדלותו הוא כאין ואפס לעומת העולמות העליונים. השאלה: עד כמה העולמות ההם גדולים? כמה עולמות יש? אשמח אם הרב יסביר ויפנה אותי לספרים שעוסקים בתחום. תודה רבה.
תשובה
בספר הזוהר נזכר שיש מאות אלפי עולמות. ובגמ' מס' ע"ז נזכר שד' עובר בכל לילה ב 18,000 עולמות, ולפי הנראה הם עולמות רוחניים שעצומים מאוד יותר מכל עולמנו שנחשב לעומתם כקליפת השום.