• קמח, תבלינים וקטניות

הנחיות למשגיח כשרות

מכון התורה והארץ

כ"ז תשרי תשע"ג
שאלה
שלום וברכה. אני משגיח בפלאפליה שמוכרת גם בשר על האש ואני זקוק למספר הנחיות בנושאי חרקים. הבנתי שיש בעיה של חרקים בבצלים. המקום שאני משגיח שם משתמש בכמיות גדולות של בצלים ובנוסף שמים באופן קבוע בצלים שלמים על האש. לכן הטרחה מאד גדולה לבדוק גלד גלד ובמצב של הבצל על האש זה לא אפשרי. האם ניתן-א)לעשות בדיקה מדגמית של כל ארגז שמגיע על מנת לפתור את הבעיה הזאת. ב)האם יש שינוי בין חורף לקיץ? ד)האם צריך לבדוק כך בצל או רק כזה שהגלדים בו לא צמודים.ה)אם יש כל פתרון אחר לבעית הבצל אשמח לשמוע. תבלינים- א)איך בדיוק מבצעים את הבדיקות בסוגי התבלינים השונים? ב)מדובר בתבלינים שמגיעים סגורים באריזות בהכשר של הרב לנדא האם בכ"ז צריך לבצע בדיה או שניתן פשוט לאחסן בקרור לאחר הפתיחה? ג)האם צריך לבדוק את כל השקית?(מדובר בשקית גדולה)או אולי מספיקה בדיקה מדגמית. קטניות-שעועית אדומה כיצד ניתן לבודקה? שעועית ירוקה קפואה האם יש בעיה? תודה רבה מקרב לב
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' 1. אם הבצל לא נאכל אין בעיה באפייתו בתנור עם הבשר. אם הבצל נאכל, כדאי להקפיד לקחת רק בצל סגור היטב (ללא פריצות) לבדוק מדגמי ולהגיש. 2. תבלינים, אם אפשר להעביר, דרך מסננת דקה ולבדוק את הנשאר במסננת האם יש בהם קורים וכדו'. ולאחר מכן להכניס לקרור אין צורך לחזור ולבדוק. מספיקה בדיקה מדגמית של החומר שהתקבל. 3. שעועית אדומה יש ללהעביר על שלחן בדיקה או צלחת לבנה, ולראת שאין חדקונית. לאחר מכן להכניס למים פושרים מעט מלח, להניחם לשרייה בלילה, כל מה שצף יש לזרוק. כמו כן, לראות שאין חורים בגרגירים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון