• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

הכנה משבת לחול - סעודה שלישית

הרה"ג דוב ליאור

י"ד מרחשון תשע"ג
שאלה
בס"ד לכת"ר שליט"א בבית הכנסת בו אני מתפלל נערכת סעודה שלישית. בתום הסעודה ולפני ערבית מפנים את השלחנות, מסדרים וכו’. אני נמנע מלעזור כי זה נראה לי כמו הכנה משבת לחול אבל מרגיש לא נעים להשאיר אותם לסדר לבד, האם אני נוהג כראוי? האם הדין שונה בסעודה שלישית הנערכת בסוכה מחוץ לבית הכנסת? (למשל להחזיר את כסאות הפלסטיק כדי שחתולים לא יפילו עליהם אוכל, כדין דבר האבד) בברכה,
תשובה
אם מתפללים שם וזה מפריע לתפילה - מותר לפנות, כי הפינוי הוא לצורך השבת. אך אם לא, זו הכנה מקודש לחול ויש להמנע מכך. אתה יכול לומר להם שכך ההלכה או לומר שתעשה את חלקך בסידור השולחנות אחר תפילת ערבית.