• שבת ומועדים
  • תפילות ראש השנה

בעל תפילה בימים הנוראים

הרב אליעזר מלמד

ב אב תשס"ד
שאלה
האם יש מניעה לבעל התפילה גרוש בעל קול נעים שהקהל נהנה מאוד מתפילתו לשמש כחזן בימים הנוראים?
תשובה
אם בפועל כיום אין לו אשה, אין נכון למנותו חזן, וכפי שכתב הרמ"א (תקפא, א), שצריך ששליח הציבור לימים נוראים יהיה נשוי. ואף אם התחתן בשנית, יש לבחון את הדבר, מפני שכתוב בהלכה (רמ"א שם): "וידקדקו לחזור אחר שליח ציבור היותר הגון והיותר גדול בתורה ובמעשים". על כן אם משמע לגבאים שיש פגם בגירושיו, עדיף למנות אדם יותר הגון. ואם נראה שאינו אשם כלל, אין מניעה למנותו.