• שאלות כלליות

כיוון המיטה כשהולכים לישון

הרב רואי מרגלית

ח אב תשס"ד
שאלה
מה ההלכה לגבי כיוון הראש בעת שכיבה לישון? האם יש מגבלה בנושא כיוון השכיבה ובכיוון הנחת המיטה בחדר השינה?
תשובה
כתב השו"ע בסימן ג' סעיף ו': וכן אסור לישון בין מזרח למערב אם אשתו עמו ונכון להיזהר אפילו כשאין אשתו עמו. וכתב המשנב"ר שם: רק שיכון שיהא ראשה של המטה לצפון ומרגלותיה לדרום. ובתשובת מנחם עזריה פסק כמו שכתב בזוהר שיהא ראשה למערב ורגליה למזרח, ומ"מ טוב יותר לכתחילה לנהוג כשו"ע וכו'. והכף החיים פסק כשיטת הזוהר. הרב רואי מרגלית.