• סוגי הכשרים

כשרויות ספרדיות לאשכנזים

הרבנות הראשית לישראל

י"ב מרחשון תשע"ג
שאלה
האם יש בעיה לאשכנזים לסמוך על כשרויות ספרדיות? האם יש הבדל בזה בין אם המוצר הוא בשר/עוף/חלבי/אחר? בין לכתחילה (להכניס הביתה) לבדיעבד (מתארח אצל חבר ספרדי)? שמעתי שבד"ץ "בית יוסף" מקפיד לסמן מוצרים שחו הוקפד בהם על חומרו של אשכנזים וכשרות הרב מחפוד לא. האם זה נכון? האם ישנם עוד כשרויות ספרדיות שאני לא מכיר שהם כן/לא מסמנים כנ"ל?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, כשרות מהדרין אמורה להיות מתאימה לכל הדעות. בברכה, הרב חגי בר גיורא