• מצוות הקשורות בדירה

מצות מעקה בבנין של נכרים

הרה"ג אביגדור נבנצל

כ מרחשון תשע"ג
שאלה
לכבוד הרב שליט"א בבית משותף של נכרים והגג של ישראל - האם חייב הישראל במעקה לגגו? המדובר בגג שהגישה אליו אפשרית בקלות, ויש לדיירים (הערבים) זכות שימוש מסוימת בגג, בדיקה ותיקון לדודי שמש וכד’ - השאלות: א) אם יש חיוב לבעל גג שאינו בעל הבית? ב) האם גג שאין בו שימושים תדירים חייב? ג) האם חובת מעקה שייכת כלפי דיירים שאינם יהודים? בכבוד ובתודה מראש
תשובה
שלום רב, א) ייתכן ובמקרה זה אין חיוב מעקה לבעל הגג כיוון שאינו בעל הבית. ב) כאשר אין עושים בגג שימוש תדיר, אין חובת עשיית מעקה. ג) חובת עשיית מעקה אינה שייכת כלפי דיירים שאינם יהודים. בשורות טובות