• שאלות ציבוריות

שרות דתיים במשטרה

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז מרחשון תשע"ג
שאלה
אנו משפחה דתית מסורתית הגרה במרכז הארץ. יש לנו 4 ילדים. הבן הגדול שלנו סיים את הצבא והחליט להתגייס למשטרה. כאשר הוא שיתף אותנו בהחלטתו ,על פניו ברכנו אותו על בחירה זו אך במחשבה שניה אמרנו לו כי הגיוס למשטרה יכול להוות בעיה מבחינה דתית, מפני שבתוקף עבודתו הוא יצטרך כנראה לעבוד גם בשבתות (גם אם זה לא פיקוח נפש). לאחר מס’ שיחות עם בנינו החלטנו לשאול שאלת רב בכדי לדעת איך לנהוג במקרה הנ"ל. נשמח מאד לשמוע חוות דעתכם בנושא.
תשובה
במשטרה הוקם גוף מיוחד הקולט שוטרים דתיים. הם עוברים את האימונים במסגרת מיוחדת המלווה ע"י רבנים ובה לומדים גם איך להתמודד עם הבעיות הקשות בפניהן ניצב השוטר הדתי. אין להתגייס למשטרה אלא באמצעות גוף זה.
שאלות שנשאלו על שאלה זו: