• גוים והיחס אליהם

קשרי ידידות וחיבה עם גויים

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו כסלו תשע"ג
שאלה
ראשית יישר כוח על עבודת הקודש. ברצוני לשאול: ישנן ערביות שלומדות עמי באוניברסיטה. במשך תקופת הלימודים בשנה שעברה יצא לנו להכיר מעט, היות והיו לנו לא מעט קורסים יחד. מובן שהשתדלתי לשמור מרחק ולא להתיידד יותר מדי... והנה, לפני כמה זמן פגשתי אחת מהן בדרך, וכהרגלי עם חברותיי (היהודיות, כמובן)- חיבקתי אותה, שאלתי לשלומה וכו’. תוך כדי שהתרחקתי ממנה אחר החיבוק פתאום קלטתי: חיבקתי גויה. פתאום צצו בי שאלות האם זה בסדר? מה הגבולות ומה הגדרים ביחסי קרבה וידידות, אם בכלל, עם גויים? אשמח לתשובה לשאלתי, ואם אפשר גם הפניה למקורות מהם אוכל ללמוד לעומק את הנושא. תודה מראש וחג חנוכה שמח.
תשובה
תרבות החיבוקים לא ראויה גם בין יהודים. אם מדבר בין גברים לנשים הדבר אסור בהחלט! עם גויים נוהגים לפי כללי הנימוס המקובלים.