• מחשבים ואינטרנט

אינטרנט כשר - בוני אתרי אינטרנט

מכון התורה והארץ

י"ח טבת תשע"ג
שאלה
שלום, אני מתכנת אתרי אינטרנט וברצוני ליצור מערכת חינמית , שכל אחד יוכל להתקין על אחסון, שתהווה אתר אינטרנט. כיום יש מערכות כאלה והן מכילות עשרות מיליוני אנשים (מפני שהמערכות חוסכות שכירת מתכנת, הן בונות לבד אתרי אינטרנט מדהימים בחינם עם אפשרות עריכה). ברצוני ליצור מערכת כזאת רק שתהיה בעברית, ותהיה כשרה. אני בדיוק עוסק בכל ההלכות שהמערכת צריכה לשמור: סגירה אוטומטית בשבת ומועדי ישראל , ועוד דברים שאני כיום לא יודע. אז ארגנתי רשימה של דברים: * האם יש נוסחה ע"פ תאריך עברי\לועזי למתי לסגור את האתר , אם נניח אני יודע שיש שבת\מועד ב x לy בשנת z באזור הזמן h? חשבתי שאולי אם אין דבר כזה פשוט לסגור את האתר משישי ב2 בצהריים (נראית לי השעה הכי נמוכה שיכולה להיות לכניסת שבת\מועד(אני מתכוון ביום לפני זה , כלומר נניח אם זה שבת אז לסגור את האתר בשישי ב2)) ולפתוח מחדש רק בחצות. * כשהמשתמש יגיע לאתר במועד\שבת האתר יצטרך להודיע לו שהאתר לא עובד כרגע. האתר צריך קודם כל לחשוב לפני שהוא נותן הודעה כזאת (לחשב איזה יום היום וכדומה) ויש לי שני שאלות על זה: * האם זאת לא עברה על הלכה שהאתר בכלל חושב ומחשב איזה יום היום בשבת? * איזה הודעה צריך להציג למשתמש? * תמונות ותכנים אסורים - חשבתי לעשות דבר שכל תגובה של המשתמש עוברת דרך מנהל האתר , שבודק האם זה ראוי. בכל אופן תהיה רשימת מילים שברגע שמישהו מגיב איתן זה אוטומטית חוסם את התגובה. בנוגע לתמונות , לא תהיה פשוט אפשרות להעלות. * יש עוד דברים שצריך להקפיד שקורים? כל טוב
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' 1. אין בעיה להשאיר הודעה שהאתר סגור כעת. 2. אין בעיה שהאתר העובד אוטומטית יחשב שעות וכדו'. 3. להעביר את הנושאים לראיית מנהל האתר היא הכרחית. 4. לגבי הזמן של כניסת השבת, אם ברצונך להקיף את כל העולם, כניסת השבת יכולה להיות בניו זילנד הרבה לפני ארץ ישראל וכן בסין ושנחאי, על כן צריך לבדוק יחסית למקום, דהיינו מהיכן מגיעות השיחות והאתרים, ולאשר לכל מי שאין אצלו כעת שבת. (בתכנית דרכים, מי שחפש מקום בזמן נהיגה, התוכנה לא מאפשרת לו, כך גם כאן צריך לעשות תוכנה שבודקת את מקום השולח ולא תתן למי שאצלו כעת שבת). בהצלחה, בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון