• שאלות כלליות

תביעת ביטוח על איבוד ימי עבודה

הרב מרדכי גרוס

ג שבט תשע"ג
שאלה
שלום בהמשך לתשובתכם על תביעת ביטוח, התנגש בי רכב מאחורה, לא נגרם לי נזק פיזי מלבד כאבי גב וצוואר במשך יומיים בערך. הרכב נדפק ועל כך תבענו את חברת הביטוח ששילמה את הוצאות הטיפול. יש לי אפשרות עוד לתבוע את החברה ולקבל כסף על הכאבים שעברתי למרות שלא נגרם לי נזק ממשי. כמו"כ, נגרמה עוגמת נפש ואובדן שעות עבודה בגלל התאונה. האם גם במקרה זה אפשר להגיש תביעה נוספת חוץ מעל הנזק לרכב? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, מותר לתבוע את הביטוח ולקבל מהם כל פיצוי שהם חייבים לשלם על פי הפוליסה שלהם, הסיבה לכך הוא שמקור החיוב שהם חייבים ללקוחות הוא בהתחייבות שלהם כלפי הלקוחות, וכיוון שהם התחייבו אין שום מניעה, לתבוע ולהוציא מהם כל סכום שהם התחייבו לשלם גם כשעל פי דיני נזיקין אין אפשרות לתבוע אותם. כל טוב, הרב מרדכי גרוס.