• קשר בין גרוש לגרושתו

ענידת טבעת נישואים לגרושה

כולל דיינות פסגות

כ שבט תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב, לצערי אני גרושה אך חייה עם הגרוש, בעלי לשעבר. אני רוצה לענוד את טבעת הנישואים. יש בינינו קשר נפלא פשוט היינו פזיזים מדי כדי להתגרש. האם אני והוא יכולים לענוד את טבעות הנישואים? אשמח לתשובה תודה
תשובה
לשואלת שלום ויקר. שאלתך חשובה ורצויה. מבחינת היהדות כאשר זוג נשוי התגרש הרי הם בגדר 'פנויים', ואינם מוגדרים כנשואים עד שיקיימו מחדש קידושין ע"פ כללי היהדות. ואין זה משנה אם חיים יחד או בנפרד - כל עוד לא נעשו קידושין הרי הם פנויים. ענידת טבעת הנישואין אין בה איסור גם בהיותם מוגדרים פנויים אולם כפי שאת מרגישה אין זה אידיאלי, ויש לפעול על-מנת לקדם את הקשר הטוב הזה לכלל קשר אמיתי שיגדיר אתכם נשואים כדת משה וישראל, ובכך תהיה ענידת הטבעת מתאימה ומאחדת, ומן השמיים יסייעו בעזרת ה יתברך. לגבי הפרטים הטכנים יש להיוועץ ברבנות המקומית. ואחתום בברכה בלב שלם, הרב נריה אברהמי