• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

לחם שחומם על מכסה בשרי

הרה"ג דוב ליאור

ב אייר תשע"ג
שאלה
לחם ששמו אותו על מכסה סיר בשרי רותח. האם אחרי שאכל את הלחם יהיה מותר לאכול מאכלי חלב? ואם כאשר אכל את הלחם לא הרגיש טעם בשרי,האם הדין ישתנה?
תשובה
לאכול אחרי כן מאכלי חלב - מותר, לא נראה שיהיה בלחם טעם בשר. לאכול יחד עם מאכלי חלב - בזה יש מקום להחמיר. אומרים שדבר שקלט רק ריח של בשר אין לאכלו עם חלב. לפי שיטת מרן, אפילו אם אדם אכל מרק בשרי ולא אכל ממש בשר מותר לו לאכול חלב אחרי כן. הרמ"א מחמיר בכך. שם נאמר שהוא טעם ממש את הטעם, אבל פה לא נראה שיש טעם בשר.