• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

חומרי ניקוי לדבר שאינו חריף

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד אדר תשע"ג
שאלה
כבוד הרב כתב בעבר בתשובה באתר זה: "...אם השתמשו בסכין בדבר קר ולא חריף מועיל שפשוף של 10 פעמים בסקוצ’ במקום בקרקע ואז הסכין כשר לכל דבר". מה הדין בחותך דבר שאינו חריף, כגון: מלפפון, בסכין בשרית שניקוה עם סבון כלים וספוג רך (שאינו סקוצ’!), ורוצה להכניסו למאכל חלבי? לכאורה, אף שאין זה נחשב כ"נעיצה", הסבון עצמו עם ספוג הניקוי, מנקה כמעט כל לכלוך שבשיני הסכין. וגם אם נשאר מעט מן המעט – הוא בודאי נפגם ע"י סבון הכלים. וגם אולי הוא בטל בשישים במאכל שחותכים עם הסכין הזו. בתודה והערכה רבה,
תשובה
בדיעבד, המאכל כשר. לכתחילה יש לנהוג עפ"י מה שקבעו חז"ל, לשפשף בדבר קשה וכמובן רצוי להוסיף סבון.