- שבת ומועדים
- חמץ וכשרות מוצרים לפסח
האם קמח חמץ?
שאלה
האם הקמח הנמצא בשוק חמץ וצריך לחסלו או למוכרו, או נתן להצניעו כדין קיטניות?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה,
לפני שטוחנים את החיטה מרטיבים אותה והיא נשארת רטובה בין 3-9 שעות. קמח של מצות לא מרטיבים את החיטה. מכאן שיש חשש גדול שחיטה של קמח רגיל החמיצה. לכן אין להשאיר את הקמח בבית בפסח או למוכרו לנוכרי, למי שנוהג למכור גם חמץ.
בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים,
הרב חגי בר גיורא
כשר לפסח
הרבנות הראשית לישראל | י"ט ניסן תשפ"ב

שומשום בפסח
הרב שלום אילוז | ד ניסן תשס"ח

חמץ שנמכר ונפתח בלי כוונה בפסח
הרה"ג יעקב אריאל | כ ניסן תשע"ב
אלכוהול כשר לפסח
הרבנות הראשית לישראל | כ"ג ניסן תשע"ב
הרבנות הראשית לישראל
כשרות במסעדות חלבי-בשרי
ט מרחשון תשס"ד
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד
מדבקה בלבד על השוקולד
ה תשרי תשס"ד
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד
כשרות פריים / Prime
הרבנות הראשית לישראל | ה סיון תשפ"ג

איך עושים שילוח הקן?
הרב נועם דביר מייזלס | ל ניסן תשפ"ב

הלכות חודש סיון - על פי הרב מרדכי אליהו זצ"ל
הרב יצחק בן יוסף | כ"ה אייר תשע"ט
