• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

הכשרת מיחם שבת מפלסטיק לפסח

הרבנות הראשית לישראל

ז ניסן תשע"ג
שאלה
האם ניתן להכשיר מיחם שבת העשוי מנירוסטה ופלסטיק לפסח? ואם כן, כיצד?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אם לא היה כל שימוש של חמץ במחם - יש רק לנקותו שלא נדבק עליו חמץ וטוב להרתיח בו מי סבון אחר הנקיון ולשופכם. אם חממום על המכסה העשוי מפלסטיק חמץ כגון:חלות - יש הנוהגים לא להכשיר פלסטיק ולכן יש לנקותו שלא נדבק עליו חמץ ולהרתיח בו מי סבון אחר הנקיון ולשופכם. ולא להשתמש במכסה בפסח אלא לכסות את המיחם בנייר אלומניום. יש המקילים כאשר הפלסטיק חלק ולא סדוק לנקותו ולהכשיר בהגעלה=הכנסת המכסה במים רותחים. בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים, הרב חגי בר גיורא