• שאלות הלכתיות כלליות

ציוד שנעלם לי בצבא

הרב יצחק בן יוסף

ג אייר תשע"ג
שאלה
שלום הרב, ידוע לי, שאם למשל גנבו לי ציוד בצבא או נאבד לי בבסיס ומצאתי ציוד אחר אז מותר לי להזדכות עליו כי הצבא לא מפסיד מכך. אך מה לגבי מקרה שאני בספק? נוצר מצב שאיני יודע היכן הפליז שלי, רוב הסיכויים שנגנב או אבד בצבא אך אני קצת בספק..מה הדין? (הן בדיני ארץ והן בדיני שמיים) תודה מראש
תשובה
הצבא מחייב את האדם להיות שומר כשומר שכר שחייב בגניבה ואבדה. בפועל לקצין השיפוט או לאנשי המקצוע יכולת לפטור / או לחייב כראות עיניהם יש יכולת לפטור אותך ויש יכולת לחייב סכום מסוים בהתאם לגרדת ק, השיפוט. ולכן אם יש לך ציוד חילופי אין בכך בעיה , ואם אין תצהיר שאבד לך בהתאם להחלטת הממונים תצא ידי חובת אלוקים ואדם. ה' יצליח דרכך.