• חזרת הש"ץ

ענייה לחזרת הש"ץ

הרב יצחק בן יוסף

ט אייר תשע"ג
שאלה
בחזרת הש"ץ כל ברכה הקהל צריכים להגיד ברוך הוא וברוך שמו ואחר כך אמן. 1. אם לא אומרים אמן זה נחשב ברכה לבטלה? 2. אם לא אומרים ברוך הוא וברוך שמו זה ברכה לבטלה? כי לפעמים לא כל האנשים עונים אלא רק אחד או שתיים (וגם זה במקרה הטוב),אז האם אפשר לוותר על הברוך הוא וברוך שמו ורק לענות אמן? (ולהפוך זאת למנהג). אם זה ממש לא רצוי אז אני לא אעשה כך אבל רציתי לדעת אם בקטע הזה זה לא כל כך חשוב לענות ברוך הוא וברוך שמו.
תשובה
חשוב שכולם יענו ברוך וברוך שמו ואמן. ואם אין תשעה שעונים אמן קרוב הדבר לברכות לבטלה.