• גזל ונזיקין

לקיחת עלוני שבת ללא רשות

הרב יאיר וסרטיל

י"ד אייר תשע"ג
שאלה
שלום בימי שישי ניתן למצוא עלוני שבת שנמצאים מחוץ לבתי הכנסת. במידה ואני לא חבר בקהילה, האם מותר לקחת מהן ללא רשות? האם יש בזה חשש גזל משום שהעלונים כביכול מיועדים למתפללי בית הכנסת ששילמו דמי חבר? יש לציין כי עלוני השבת מחולקים בחינם לבתי הכנסת.ואם אבוא באחת התפילות לבית הכנסת להתפלל אוכל לקחת אע"פ שאיני חבר.
תשובה
מותר לקחת הואיל וחברי בית הכנסת לא זכו בכך כיוון שלא מונח בתוך בית הכנסת, ואף אם מונח בחצר בית הכנסת הרי זו חצר שאינה משתמרת לא למקבל ולא לנותן, ולמו"ל לא אכפת מי יקרא בעלונים אלו. בברכה,