• שחיטה והכשרת בשר

הכשר לבשר של בהמה שעברה התעללות

הרבנות הראשית לישראל

כ"ח סיון תשע"ג
שאלה
האם בשר כשר הוא בשר של בעל חיים שלא נעברו "על גופו" לאוים מדאורייתא?! איך ניתנת תעודת כשרות לבעל חיים שכל אורך חייו התעללו בו?!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, קיים איסור מהתורה של צער בעלי חיים אבל כשרות הבשר לא תלויה בזה אלא בכשרות השחיטה ושלבהמה לא היה מום שמטריף אותה. אחר השחיטה צריך לנקר את הבשר ולהכשיר אותו בהמלחה או צלייה באש לפני האכילה. רק כאשר ההתעללות גרמה למום שמטריף את הבהמה אסור לאכול את הבשר. בברכה, הרב חגי בר גיורא