• שבת ומועדים
  • הנאה ממעשה שבת

לנסוע עם נהג מונית בשבת

רבנים שונים

ה תמוז תשע"ג
שאלה
מדוע אי אפשר לנסוע במונית בשבת- כשהנהג זה לא אתה- כמו אור שמדליק גוי בשבת ואתה נהנה ממנו?
תשובה
נסיעה במכונית בשבת היא חילול שבת מדאורייתא. לכן, אם הנהג יהודי אסור לנסוע איתו כיוון שאתה נהנה מחילול שבת של יהודי. ועוד, שאם הוא נוסע בגללך, אתה מכשיל אותו באיסור שבת ועובר על "לפני עיוור לא תתן מכשול". אם הנהג גוי, אע"פ שלו מותר (ואף חייב) לחלל שבת, מ"מ אסרו חז"ל להנות מחילול שבת של גוי שנעשה בשבילך. כך גם הדין באור שגוי הדליק בעבורך, שאסור להנות ממנו. הרב שלמה בורשטיין