• דגים

הכשרת דג חרב ע"י פוסקים ספרידים (לאשכנזים)

הרבנות הראשית לישראל

י"ח תמוז תשע"ג
שאלה
שלום הרב, לאחרונה חיפשתי תשובות לנושא, כי למרות שהיה תמיד נחשב לדג לא כשר בצעירותי בארה"ב, לאחרונה שמעתי שיתכן שהדג כשר. בחיפושים שלי, מצאתי תשובה של הרב אברהם יוסף באתר "מורשת" שהוא אמר שלמרות שיש מחלוקת, אביו הראשל"צ שליט"א פסק שמותר לאוכלו. בנוסף שמעתי שהרב מחפוד גם פסק שהדג כשר. היות וכל הפוסקים שהתירו את הדג הם ספרדים, האם מותר לאשכנזים לאוכלו?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, קיימת מחלוקת לגבי כשרות הדג, האם יש לו קשקשים. המחלוקת לא קשורה לאשכנזים וספרדים, שהרי בעל כנסת הגדולה והרה"ג אונטרמן התירו לעומתם בעל ציץ אליעזר והרב פרופ' משה דוד טנדלר שליט"א מארה"ב, חתנו של הרב משה פיינשטיין זצ"ל, אסרו. לכן המקל מכל העדות יש לו על לסמוך. אולי תצטרך התרת נדרים על התקופה שנהגת איסור. בברכה, הרב חגי בר גיורא