• פירות וירקות

האם ניתן לבדוק עלי נענע מתולעים?

הרב יוסף דהאן

א שבט תשס"ב
שאלה
בספר "בדיקת המזון כהלכה" כותב הרב ויא שאי אפשר לבדוק עלי נענע טריים מתולעים. האם זוהי שורת הדין (שיוצא ממנה שאי אפשר להשתמש בעלים כאלו כמעט בכלל), או שישנן דעות שניתן לסמוך עליהן, המתירות את השימוש בעלים אלו? אם כן, איך בודקים אותם?
תשובה
האפשרות להשתמש בעלי נענע טריים שאינם מגידול ללא תולעים (גוש קטיף) היא כדלהלן: א' - לשטוף את העלים בצורה יסודית תחת ברז מים זורמים. ב' - להשרות את העלים השטופים במי מלח או מי חומץ במשך כ-10 דקות. ג' - לבדוק את העלים היטב באור שמש. ד' - על הצד היותר טוב, כדאי להשתמש בעלים רק על ידי סינון במסננת (רצוי דרך צמר גפן), אך לאחר הבדיקה המדוקדקת אין בכך חובה.