• תהלים ותפילות אישיות

לקרוא תיקון הכללי כמה פעמים ביום

הרב יצחק גרינבלט

ט"ו אב תשע"ג
שאלה
האם מותר לקרוא תיקון הכללי כמה פעמים ביום? (לפי הספרדים). תודה על העזרה.
תשובה
ב"ה שלום לך. תיקון כללי הוא תיקון שחיבר אותו רבי נחמן מברסלב. הוא מורכב מעשרה מזמורי תהילים, שיש בהם השפעה גדולה מאוד. הוא מועיל מאוד לדברים שונים, וכל אחד מוזמן לומר אותו. הואיל והוא תפילה של אמירת תהילים, אין כל הגבלה לומר אותו, ותוכל לומר אותו כמה פעמים ביום. היום תיקון זה נהיה מאוד מקובל, כיוון שר' נחמן כתב שהוא עוזר בחטאים מסויימים שמאוד מצויים היום. כמובן שאדם הסובל מחטאים אלו חשוב שלא יסתפק בתיקון הכללי, אלא יפתור את הדברים מהשורש, וימצא את הדרכים איך להתגבר על החטאים עצמם. דרכים רבות יש לטפל בחטאים, ואם אדם מרגיש שקשה לו, חשוב שיבחן את האפשרויות הנוספות איך להתגבר. לכן, אם יש לך בעיה, אשמח לשמוע ולעזור, תרגיש חופשי לכתוב אלי, ואוכל לענות גם תשובות שלא יפורסמו, עד להצלחה בעזרת ה'. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.