• תפילת העמידה

כוונות בתפילת שמונה עשרה

הרב רואי מרגלית

ו תשרי תשס"ה
שאלה
אני מכוון בתפילת שמונה עשרה בכוונות שבסידור חזון בעובדיה ואני יודע שזה לא מספיק. האם הרב יכול לפרט לי לפחות את הכוונות השלמות והראויות לברכת אבות?
תשובה
די בכוונות הכתובות בסידור (אולי בסידור "קול יעקב" של הרב אליהו יש יותר), כי אין בכוחנו היום לכוון כראשונים ויש בזה אולי משום יוהרא ודי לנו אם נכוון פירוש המלים הפשוט וכוונת אדנות (אדון הכל היה הוה ויהיה) בברכות. וה' ישמע תפילתך עם תפלת עמו בית ישראל. הרב רואי מרגלית.