• שאלות נוספות

כשרות בצבא

הרב יצחק בן יוסף

י"ט אלול תשע"ג
שאלה
שלום לרב 1. האם מותר להשתמש במימיות בצבא? הרי מימיות אלו עוברות בין עשרות חיילים חלקם גויים שלא אוכלים רק את האוכל הצבאי אלא גם אוכל לא כשר משלהם ותוך כדי שותים מהמימיות או אוכלים בשר וחלב ביחד וכדומה. 2. האם מותר לשתות מהמימיות שאוכלים ארוחה בשרית ואחר כך להשתמש בהם שאוכלים ארוחה חלבית?(המימיות עשויות מפלסטיק). תודה
תשובה
מה יכול להיות במימיה? גם אם אוכלים בשר וחלב ושותים מהמימייה כאשר שוטפים את המימייה היא נקיה ומותרת לשימוש.