• דיני אשה גרושה

גרושה שהתחתנה בשנית

כולל דיינות פסגות

י"ג תשרי תשע"ד
שאלה
גרושים שלהם 2 ילדים ואחרי הגט חיו ביחד 10 שנים. האם האשה צריכה גט נוסף? ואם היא התחתנה לבעל שני, היא אסורה עליו? מה עושים במקרה כזה?
תשובה
שלום, עלייך לגשת לבית הדין הקרוב למקום מגורייך על מנת לברר את המעמד שלך, הם מתמחים למציאת פיתרון למצבים כאלו. למרות שהנושא חמור וטעון בירור של בית הדין בכל מקרה לגופו, נפרט מעט את שורש הדין: המשנה במסכת גיטין קובעת שבני זוג שקיימו יחסי אישות לאחר גירושין ודאי התכוונו להתקדש זה לזה מחדש, כיוון שאין אדם רוצה שהבעילה שלו, תהיה בעילת זנות, כלומר יחסי אישות הינם דברים כה נעלים ומיוחדים שאדם אינו רוצה שיהיו באופן שאינו קדוש, כלומר שאינו מסודר בקשר של קדושין בין בני הזוג, כדי שהוא יביע קשר אמיתי ולא פעולה סתמית. אמנם במקרים רבים הדין אינו כך, הבירור העיקרי הוא האם הכלל של "אין אדם עושה בעילתו זנות" כלומר ההנחה שבעילתו הייתה לשם קידושין ולא לשם זנות תקיפה בין בני הזוג או לא, אם בני הזוג לא קיימו אורח חיים דתי בזמן שחזרו לחיות יחד, או אם כלל לא ידעו שיש אפשרות של קידושין בקיום יחסי אישות, יש סיבה טובה לנקוט שהם אינם מקודשים שוב, ואמנם בתי הדין בדרך כלל מחמירים ומצריכים גט נוסף אם בני הזוג רוצים להינשא למישהו אחר. אך זה לחומרא ובמקרים בהם יש צורך הם נוקטים כעיקר הדין. הנושא מאוד חשוב וחמור, כיוון שהוא נוגע למעמד של ילדים שיולדו בעתיד, שיהיו כשרים ולא ח"ו פסולי חיתון, עלייך ללכת לבית הדין ולברר הדבר ביחס למקרה הפרטי שלך, הדין מורכב ותלוי בגורמים רבים, ובית הדין הם האחראים ומתמחים לטיפול בעניין. יהי רצון שתזכי לחיות חיי קדושה וטהרה ללא מכשול אמן. חג שמח, הרב מרדכי רויימי.