• שבת ומועדים
  • חול המועד

כביסה בחול המועד

הרבנות הראשית לישראל

כ תשרי תשע"ד
שאלה
בחול המועד אני נוסעת מהבית לזמן ארוך, אני צריכה לארוז בגדים, ובניהם הרבה בגדים שהיו בשימוש במהלך החג ועוד לא עברו כביסה. האם מותר לי לכבס אותם בחוה"מ? מותר להפעיל בחוה"מ מכונת כביסה של בגדים לצורך המועד? מותר להוסיף גם בגדים שהם לא לצורך המועד?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה נפסק בשולחן ערוך(אורח חיים תקל"ד, א'):"אין מכבסים במועד" והאיסור לכבס בחול המועד הוא אף לצורך המועד כדי שיכבס לפני המועד. רק התירו לכבס בגדי תינוקות שהם מלכלכים הרבה ואין מספיק בגדים גם שיכבסו את הכל לפני החג. יש המקלים לכבס בגד סינטטי אחד אם אין לו בגד אחר ללבוש. מועדים לשמחה הרב חגי בר גיורא