- הלכה
- עופות
צליה בעוף
שאלה
האם כאשר צולים עוף שנמלח כראוי ורואים דם צרור- מספיק לצלותו, וגם כאשר נשאר הדם מותר כי עבר צליה?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
כאשר בשר הוכשר כדין: בשריה, מליחה והדחה או בצליה מותר לאכילה אף כאשר נשאר קצת מראה אדום(רשב"א, כף החיים ס"ז ט"ז) . אם היה בבשר צרירות דם צריך לחתוך בצרירות לפני המליחה. לפני צליה לא צריך כי האש שואב את הדם.
בשר שבושל בלי שחתכו בצרירות לפי הרמ"א צריך שיהיה בחתיכת הבשר פי 60 מהצרירות ואם אין שצריך להיות בסיר פי 60 מהחתיכה, ולפי השו"ע צריך להיות בכל הסיר פי 60 מהצרירות.
בברכה
הרב חגי בר גיורא
כשרות עוף שופרא
הרבנות הראשית לישראל | כ ניסן תש"פ
הזמנת בשר ועוף באינטרנט
הרבנות הראשית לישראל | י"ט מרחשון תשע"ה

בדיקת צומת הגידים בעופות
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ז כסלו תשס"ד

כשרות תרנגולות הנראים שונה
הרה"ג דוב ליאור | ט"ז כסלו תש"ע
הרבנות הראשית לישראל
הידורים בכשרות של הרבנות
ט"ז מרחשון תשס"ד
איך להימנע מחלב עכו"ם וג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
יש תווית או אין תווית?
כ"ז אלול תשס"ג
כשרות מסטיק אורביט
כ"ג תשרי תשס"ד
הכשרת מנגל לפסח
הרב יוסף אפריון | י"א אייר תשע"ו

משחת שיניים בפסח
הרה"ג דוב ליאור | ט"ו אייר תשס"ח
האם קמח חמץ?
הרבנות הראשית לישראל | ב ניסן תשע"ג

הכשרת כלי זכוכית לפסח
הרב עזריה אריאל |

איסור תספורת אצל גוי
הרב נועם דביר מייזלס | ט ניסן תשפ"ג
טבילת כלים
כולל הלכה בית אל | ט ניסן תשפ"ג

הדפסת עבודה בחול המועד
הרב יצחק בן יוסף | ח ניסן תשפ"ג
