• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה שבכתב ושבעל פה

מי חילק את התנ"ך?

רבנים שונים

י"ב מרחשון תשס"ה
שאלה
אני לומדת תנ"ך בתיכון חילוני. מי קבע את החלוקה של התנ"ך לפסוקים (אונקלוס או נוצרי בשם סטפן לנגטון)?
תשובה
החלוקה בכל התנ"ך לפסוקים וכן החלוקה לפרקים בחלק מהספרים (כגון: תהילים) נעשתה ע"י חז"ל. בשאר הספרים שחז"ל לא חילקו, היו כל מיני חלוקות גם של יהודים וגם של נוצרים, ונעשתה או ע"פ נושאים או לפי זמנים מטעמי נוחות. כמובן שאין לחלוקות אלו שום משמעות הלכתית, כיון שהחלוקה היהודית ממילא הולכת ע"פ פרשיות המסורה (אין הכוונה לחלוקה לפרשות: בראשית נח וכו'), וכך גם מחולק ספר התורה הכתוב על קלף. סדר החלוקה מפורש בספרי ההלכה. הרב חיים כץ.