• משפט אזרחי (ערכאות)

תביעה על עגמת נפש

הרב יהודה אודסר

כ"ז שבט תשע"ד
שאלה
כמובן רק אחרי שלא בא לבי"ד, מותר לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות על עגמת נפש? דהיינו האם ישנו פיצוי כזה בהלכה? מדובר על קניית מוצר פגום, ובעל העסק מסנן ומטרטר אותי.
תשובה
בדבר עוגמת נפש יש הרבה דקויות וחילוקי דינים, (וגם בבתי המשפט שאינם דנים על פי דין תורה הדבר מאוד מורכב ומופשט ואין בו כללים קבועים ובכל מקרה דנים לגופו של ענין) לכן- בית הדין שיתן רשות לתבוע בבית משפט הוא גם יקבל את ההחלטה בדבר עוגמת הנפש שהזכרת, האם היא ראויה לפיצוי או לא.