• שבת ומועדים
  • ל"ג בעומר

חתונה במוצאי ל"ג בעומר

הרבנות הראשית לישראל

י"א שבט תשע"ד
שאלה
שלום, אני וארוסתי קיבלנו הצעה להתחתן בל"ג בעומר שיוצא ביום א’. אני ממוצא אשכנזי וארוסתי ממוצא ספרדי. בעלי האולם הבטיחו כי תאריך זה כשר לחתונה וכי לא תהיה בעיה. בינתיים ביררנו עם כמה רבנויות וקיבלנו תשובות שונות. ברבנות נתניה פסלו את היום ואמרו כי מותר להתחתן רק בראש חודש. ברבנות ת"א אמרו שניתן להתחתן רק עד השקיעה. וברבנות חוף השרון כנראה שמתירים. בגלל שהתאריך קריטי עבורנו ואם לא נתחתן ביום זה, השמחה תדחה בחודשים רבים אנו מנסים להבין האם קיימת אמת הלכתית אחת. אציין כי אני לא מבית דתי (ואין מסורת של הקפדת הלכות עומר במשפחתי) אך עם זאת אני נוהג להתפלל ולקיים מצוות שונות.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה מזל טוב. קיימים 3 מנהגים לאשכנזים. 1) לא מתחתנים מפסח עד בוקר ל"ג בעומר. 2) לא מתחתנים מראש חדש אייר עד לפני שבועות. 3) לא מתחתנים מפסח עד שבועות חוץ מיום ל"ג בעומר, 3 ימים לפני שבועות וכיום יש המתירים גם ביום ירושלים. ספרדים לא מתחתנים עד בוקר ל"ד בעומר. משום כך קבלת תשובות שונות. תזכו בעזרת ה' שהשכינה, אהבה, אחוה ורעות ישכנו בבתיכם. בברכה הרב חגי בר גיורא