• מצוות השירות

מותר להתגייס לצבא?

הרב דוד חי הכהן

י אדר א' תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב, ידוע שמרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל התנגד בתוקף לגיוס לצבא. האם בתור פוסק הדור וגדול הדור אין אנו אמורים להיות כפופים לפסק של הרב? תודה.
תשובה
מרן הרב עובדיה זצ"ל לא התנגד כי בנו הרב אברהם יוסף שליט"א היה בצבא וכמדומה לי שגם אחד מחתניו. הוא התנגד בודאי לגייס מי שלומד בישיבה כל היום ואינו מבטל לעבודה או לביטול זמן, וברור שאנו מסכימים לזה ללא ספק. אבל מי שלא לומד צריך ללכת לצבא כי יש בזה מצות פיקוח נפש של עם ישראל ובודאי שכך חשב גם הוא זצ"ל.