• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

גלגולי נשמות, גן עדן ותחיית המתים בעולם הזה

הרב דוד חי הכהן

י אדר א' תשע"ד
שאלה
האם מגיעים לעולמנו גם נשמות טהורות? גם כאלו שלא באו לצורך תיקון? שאלה נוספת: כשהקדוש ברוך הוא יחליט לעלות אותי לגן עדן, בתור מי אני נכנס? בתור כל מה שזכרתי בעולם האחרון שהיתי בו כשהייתי חסיד מתוקן? ומה קורה עם משפחותי במידה ולא הצליחו לתקן את עצמם בעולם כשהייתי חסיד מתוקן? בגן עדן אהיה עם הזיכרון כשהייתי חסיד עם משפחה ספציפית אבל כשהם יגיעו מתוקנים הם כבר יהיו בזיכרון של מישהו אחר? ועוד שאלה: מה קורה עם הנשמות שנמצאות בגן עדן בזמן תחיית המתים בעולמנו?
תשובה
כן, כי כל נשמה טהורה באה לעזור בתיקון העולם כמו שהיו כל גדולי ישראל. נזכר בספרים כי כל אחד יעלה כמו מי שהיה בעולם הזה ולא כמישהו אחר. בעזרת השם כל הנשמות יקומו בתחית המתים.